Vnitřní řád
Organizační schéma
Výroční zpráva školní rok 2021-2022
Výroční zpráva o hospodaření
Školní vzdělávací program
Vnitřní řád Školní jídelny
Etický kodex zaměstnance
OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
OBLAST PREVENCE
KONTAKTNÍ INFORMACE
Organizace Dětský domov a Školní jídelna,
Nový Jičín, Revoluční 56
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Dětský domov a Školní jídelna,
Nový Jičín, Revoluční 56,
příspěvková organizace
Revoluční 56
Nový Jičín 741 01
KROUŽEK VAŘENÍ
Do zájmového kroužku vaření docházejí děti různých věkových skupin, různého pohlaví, zpravidla dvakrát měsíčně. Různorodá skupina dětí mezi sebou velmi dobře spolupracuje. Starší, zkušenější a manuálně zručnější pracují ve skupině s těmi mladšími tak, že celková činnost připomíná rodinnou atmosféru. Děti zde postupně získávají potřebné praktické dovednosti, učí se základům zpracování potravin, skladbě jídelníčku, správnému stolování, zacházení s kuchyňskými pomůckami, mytí, utírání a uklízení nádobí, obsluze spotřebičů. Seznamují se s přípravou jednoduchých teplých i studených pokrmů, úpravou salátů, pečení moučníků. V činnosti kroužku se odráží i sezónní práce v kuchyni a lidové zvyky a tradice v období svátků např. (pečení vánočního cukroví a perníčků, pečení velikonočního beránka, barvení vajec atd.) Kroužek vaření je rovněž zaměřen na přípravu klasických českých jídel (bramboráky, palačinky, žemlovka). Společně zhotovené pokrmy malí kuchaři velmi rádi ochutnávají, konzumují a hodnotí.
KROUŽEK PEČENÍ
Kroužku pečení se mohou zúčastnit všechna děvčata a chlapci v DD. Náplní kroužku pečení je osvojit si základy pečení, naučit se samostatně pracovat s recepty a používat je v praxi. O přesném termínu kroužku jsou ostatní vychovatelé i děti předem informováni, i tom co se bude péct. Náplň kroužku odpovídá věkové skladbě dětí (starší děti náročnější cukrářské výrobky, mladší děti pečení hrou). Starší, zkušenější a manuálně zručnější děti pracují ve skupině s mladšími tak, že celková činnost připomíná rodinnou atmosféru. Děti postupně získávají potřebné praktické dovednosti, učí se základům zpracování surovin, zacházení s kuchyňskými pomůckami, mytí, utírání a uklízení nádobí, obsluze spotřebičů. Seznamují se s přípravou jednoduchých pečených moučníků i nepečených sladkostí, zdobení dortů, řezů. V činnosti kroužku se odráží i sezónní práce v kuchyni a lidové zvyky a tradice v období svátků např. (pečení vánočního cukroví a perníčků, pečení velikonočního beránka, barvení vajec atd.)